Svet
10 ogledov

Milanović zapustil sejo vlade

Zoran Milanović EPA
Hrvaški premier Zoran Milanović je danes nenadoma za krajši čas zapustil redno sejo vlade.

Ko se je vrnil, je pojasnil, da je sejo zapustil, ker se je moral nemudoma slišati z družino zaradi "manjših težav" v stanovanju. Domnevno naj bi imeli v stanovanju Milanovićevih težave z vodovodnimi instalacijami.

"V stanovanju se je zgodila nezgoda. Gre za situacijo, ko se morate umakniti in se oglasiti svojim najbližjim. Nisem izginil. Odšel sem in se vrnil čez 15 minut," se je kolegom kasneje opravičil Milanović.

Dejal je še, da bo pojasnil svoj odhod, tudi zaradi tega, ker so se že pojavili "dobronamerni" komentarji.

To naj bi se zgodilo prvič

Niti tisti hrvaški novinarji, ki že vrsto let spremljajo vladne seje, se ne spomnijo, da bi kakšen od hrvaških premierjev nepričakovano zapustil sejno sobo sredi dela vlade.

Vodenje seje je v času Milanovićeve odsotnosti prevzel podpredsednik vlade ter minister za regionalni razvoj in sklade EU Branko Grčić.

Brez Milanovića so danes na seji vlade opravili 12 točk dnevnega reda. Na koncu odprtega dela današnje seje je Milanović tudi določil tri minute odmora, da bi se "vsi lahko spomnili, kje imajo glavni vodovodni ventil v svojih stanovanjih".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.