Svet
13 ogledov

Milenijci favorizirajo mobilno televizijo

tablica Shutterstock
Raziskava podjetja Deloitte je razkrila, da je vedno več tistih, ki do televizijskih programov in filmov dostopajo prek interneta in mobilnih naprav.

Med ameriškimi milenijci, torej prebivalci mlajšimi od 31 let, je vedno bolj razširjeno dostopanje do medijskih vsebin prek spleta. Tako kar šestdeset odstotkov 14 do 25 letnikov televizijske programe in filme spremlja prek pametnih telefonov, tablic in računalnikov. Starejša kategorija milenijcev med 26 in 31 letom, medijske vsebine v veliki meri še spremlja prek televizije. Med starejšimi generacijami je še vedno najbolj priljubljena televizija, tako le en odstotek prebivalcev nad 68 let do medijskih vsebin dostopa prek tablic.

Porast dostopanja medijskih vsebin prek spleta pomeni tudi vedno večjo priljubljenost tako imenovanih "streaming" servisov, kot ga ponujajo Netflix, HBO, Amazon in Hulu. 

Družbena omrežja lovijo spletne novičarske strani

Med Američani je najbolj priljubljena tehnološka naprava pametni telefon, najbolj razširjeni napravi pa sta prenosni računalnik in televizije z ravnimi zasloni. Najmanj razširjena naprava med Američani je pametna ura. 

Največ novic Američani še vedno pridobivajo prek televizije, močno povečal pa se je odstotek tistih, ki do novic posegajo na družbenih omrežjih. Spletne novičarske strani, ki niso povezane s tiskanimi mediji, pa ostajajo najbolj priljubljeni vir novičarksih vsebin na spletu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.