Svet
10 ogledov

Miliband se umika iz politike

David Miliband (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji britanski zunanji minister David Miliband se umika iz prvih vrst politike. Za to se je odločil, ko ga je na volitvah za novega predsednika britanskih laburistov porazil mlajši brat Ed.

David Miliband je ob tem napovedal, da ne bo sodeloval v laburistični vladi v senci. Zagotovil je še, da želi svojemu bratu dati "svobodo in prostor" za vodenje politike brez "motenj, ki jih lahko povzroči starejši brat".

Bo pa 45-letni Miliband, ki je bil britanski zunanji minister od leta 2007 do letos, ostal poslanec. Britanski laburisti so dobili novo vodstvo, potem ko je prejšnji britanski premier Gordon Brown po bolečem porazu laburistov na majskih parlamentarnih volitvah, na katerih so zmagali konservativci Davida Camerona, odstopil z vrha stranke.

Poleg Eda in Davida so se za položaj vodje britanskih laburistov potegovali še nekdanji minister za izobraževanje Ed Balls, nekdanji minister za zdravje Andy Burnham ter veteranska poslanka Diane Abbott.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.