Svet
8241 ogledov

Milijarder umrl med operacijo povečanja penisa

operacijska miza
Eden najbolj priznanih trgovcev z diamanti je umrl na operacijski mizi.

Predstavniki podjetja Omega Diamonds s sedežem v Antwerpu so potrdili smrt 65-letnega Ehuda Arye Laniada. "Ehud je imel izjemno življenje. Njegovo zadnje počivališče bo v domovini Izraelu," so še sporočili.  

Umrl je na neimenovani kliniki v Parizu, kamor je odšel na operacijo, s katero naj bi mu povečali penis. Med operacijo naj bi doživel infarkt.  

Neimenovani prijatelj pokojnega Laniada je dejal, da je 65-letni milijarder vedno veliko dal na svoj videz in to, kako so ga drugi videli. Njegov vzdevek naj bi bil Argentinec, ker je spominjal na plesalca tanga. 

diamant Modra luna | Avtor: Epa Epa
Laniado je bil eden največjih strokovnjakov za področje diamantov. Pred štirimi leti je prodal najdražji diamant, imenovan Modra luna za 48 milijonov evrov. Kupil ga je hongkonški milijarder Jospeh Lau Luen Hung.  

Kako veliko je Laniadovo premoženje, ni znano. Pred šestimi leti sta skupaj s poslovnim partnerjem Sylvainom Goldbergom zašla v težave z belgijskimi davčnimi organi, a sta se takrat izognila sodnemu procesu s plačilom 160 milijonov evrov kazni. 

Ta mesec bi se moral zglasiti na sodišču zaradi suma laganja o dejanski vrednosti nekaterih diamantov, ki jih je uvozil iz Angole in Konga. Belgijski davčni organi so od njega zahtevali 4,6 milijarde evrov neplačanih davkov in mu naložili 2 milijardi evrov kazni, a je njihova zahteva na sodišču dvakrat padla. Tretjič naj bi se na sodišču srečali prihodnji teden, navaja Daily Mail. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 17:21 07.marec 2019.

    Bolje, da bi si dal povečati možgane.

  • cogocogo 11:45 07.marec 2019.

    ko se stegne tak izprijenec ni nobene škode ,,vsaj enkrat je bila gospa z koso dovolj pravična ,,

  • Igor Đukanović 10:51 07.marec 2019.

    In zdaj mu teh davkov ne bo treba plačati. Kako priročno za dediče... ;-) :-(