Svet
10 ogledov

Milijarder za pet ur

Ko je Paul Fischer preveril stanje na svojem bančnem računu, je zagledal številko 88.888.888.888,88 dolarja. Seveda je šlo za tehnično napako banke.

Kaj človek reče samemu sebi, ko zagleda, da ima na računu kar naenkrat 89 milijard dolarjev?
"Kaj naj delam s tem?" je odgovor Paula Fischerja, ki se mu je zgodilo prav to. Prav dolgo ni stal križem rok, temveč šel v banko preverit, kaj lahko stori s tem denarjem, preden mu ga vzamejo (to so sicer storili že naslednji dan).

Predstavnikom banke je predlagal, da bi denar prenesel na obrestni račun in obresti nato podaril v dobrodelne namene. V tem času bi se nabralo za več kot 7,3 milijona dolarjev obresti.

Odgovor predstavnikov banke je bil nikalen, Fischer pa je po tem dejal: "Denarja ni več. Spet sem reven. Bil sem milijarder za pet ur."

V banki so dejali, da se tovrstne napake dogajajo precej pogosto, piše Wall Street Journal. A Fischer je pri tem izpostavil zanimivo vprašanje: kaj pa, če bi resnično imel(i) 89 milijard dolarjev za pet ur? Kaj bi storil(i) s tem denarjem?

Pravila banke sicer določajo, da bi jih kasneje morali vrniti ne glede na to, kako in koliko bi ga porabili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.