Svet
10 ogledov

Milijarderji bodo razdelili bogastvo

V ZDA prebivajo 403 milijarderji, kar je daleč največ v svetovnem merilu. Warren Žurnal24 main
Že 34 ameriških milijarderjev se je obvezalo, da bo po smrti vsaj polovico premoženja podarilo v dobrodelne namene.

Nekdanji prvi mož Microsofta Bill Gates, drugi na lestvici najbogatejših ljudi na svetu, in vlagatelj Warren Buffett, tretji s Forbsove lestvice, sta pobudnika akcije "Giving Pledge", po kateri bi se bogataši odpovedali delu bogastva v korist pomoči potrebnim.

Že dolgo trdim, da uživam pri kopičenju denarja, uživam pa tudi pri tem, da ga dajem.
Boone Pickens

Akcija, ki se je pričela pred mesecem in pol, je že zdaj zelo uspešna. "Šele začeli smo, pa že imamo odličen odziv," je navdušen Buffett, ki se je že pred leti odločil, da bo 99 odstotkov od svojega 47 milijard dolarjev vrednega premoženja dal v dobrodelne namene. Gates s soprogo je doslej daroval že 28 milijard dolarjev, še vedno pa poseduje za 53 milijard premoženja.

Še tako dober finančni načrt se konča z računom za pogrebnika.
Michael Bloomberg o minljivosti bogastva

K akciji so sicer že pristopili newyorški župan Michael Bloomberg, soustanovitelj Microsofta Paul Allen, ustanovitelj CNN Ted Turner, direktor Foxa Barry Diller, soustanovitelj Oraclea Larry Ellison, energetski mogotec Boone Pickens, režiser George Lucas, bankir David Rockefeller, hotelir Barron Hilton, investitor Ronald Perelman ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.