Svet
16 ogledov

Milijarderka otrokom noče dati bogastva

Avstralski dolar Shutterstock
Avstralska milijarderka Gina Rinehart svojim trem otrokom ne želi dati dela očetovega bogastva, saj je prepričana, da z denarjem ne znajo upravljati.

Rinehartova se je tako že obrnila na avstralsko sodišče in zahteva, da prepove prepis dela bogastva na njene otroke. Avstralka je namreč podedovala milijone od svojega očeta. Ta se je pred smrtjo odločil, da del denarja dobijo tudi Rinehartovi otroci.

Ti se seveda ne bodo zlahka predali in s tožbo proti materi zahtevajo izpolnitev dedkove oporoke. Rinehartova namreč, kot poročajo avstralski mediji, meni, da njeni otroci niso sposobni upravljati z bogastvom, saj niti eden ni hodil v službo, za katero se ne bi dogovorila družina. Poleg tega pa naj tudi ne bi imeli pravega odnosa do denarja, bili pa naj bi tudi neodgovorni.

Morda ima Rinehartova upravičene razloge, da noče dati denarja od sebe, a pri tem se zastavlja vprašanje, kot piše Wall Street Journal, kdo je otroke vzgajal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.