Svet
18 ogledov

Milijonska nagrada za enega izraelskega vojaka

Al-Waleed bin Talal EPA
Član savdske kraljeve družine ponuja milijon dolarjev nagrade vsakemu, ki mu bo uspelo zajeti kakšnega izraelskega vojaka. Tega bi nato zamenjal za večje število palestinskih zapornikov.

Nagrada za zajetje kakega izraelskega vojaka je bila razpisana že prej, a jo je princ Haled bin Talal – brat premožnega princa Alvalida bin Talala, katerega premoženje se vrednoti v milijardnih zneskih – zvišal.

Za povišanje nagrade se je po besedah Haleda bin Talala odločil po tem, ko so ga razjezile izraelske grožnje šejku Avadu al Karaniju, vidnemu savdskemu kleriku, ker je za zajetje izraelskega vojaka obljubljal sto tisoč dolarjev.

Milijonska nagrada sicer sledi nedavnemu dogovoru med Izraelom in Palestinci, po katerem je Izrael v zameno za vojaka Gilada Šalita, ki je bil več kot pet let ujetnik gibanja Hamas, pristal na izpustitev tisoč palestinskih zapornikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.