Svet
5 ogledov

Miloševićevi ženi zaprli pot v Srbijo

Soproga Slobodana Miloševića, ki je bila v Srbiji obtožena kaznivega dejanja nezakonitega posredovanja, bi se lahko po 13. oktobru vrnila v Srbijo, a ji je beograjsko sodišče to preprečilo.

Beograjski časnik Press poroča, da bi morala biti obtožnica zoper 68-letno Mirjano Marković zaradi zastaranja ovržena, kar bi posledično pomenilo, da je Markovićeva svobodna. Beograjsko sodišče pa je pred kratkim naknadno sprejelo odločitev o prekvalifikaciji kaznivega dejanja in soprogi nekdanjega predsednika Srbije na podlagi zlorabe uradnega položaja zastaranje prestavilo na leto 2024.

Po besedah Zdenka Tomanovića, pravnega zastopnika Markovićeve, naj bi bila kazenska prijava zoper njegovo klientko politično motivirana. Istočasno je predstavnik tožilstva Tomo Zorić potrdil prekvalifikacijo in dodal, da je tožilstvo podalo predlog, da se Mirjani Marković, ki je še vedno na Interpolovem seznamu iskanih, sodi v odsotnosti.

Azil v Rusiji
Spomnimo, da je bila obtožnica zoper Miloševićevo soprogo vložena leta 2002. Obtožnica navaja, da je Markovićeva zlorabila položaj pri prodaji državnega stanovanja. Tega naj bi dodelila vnukovi varuški. Leta 2003 je Srbijo zapustila.  

Mirjana Marković in njen sin Marko Milošević sta od tedaj na begu, po poročanju nekaterih medijev naj bi se skrivala v Rusiji, kjer sta dobila azil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.