Svet
13 ogledov

Minister prekopiral Douglasov govor

Avstralski minister za transport Anthony Albanese je očitno prevečkrat gledal film Ameriški predsednik, v katerem glavno vlogo igra Michael Douglas. Skoraj v celoti je namreč "prekopiral" del govora iz filma.

"V Avstraliji smo postavljeni pred številne resne izzive in zato potrebujemo resne ljudi, ki jih bodo rešili," je dejal minister v sredo na novinarski konferenci.

V filmu Ameriški predsednik, kjer glavno vlogo predsednika Andrewa Shepherda igra Michael Douglas, pa slednji pravi: "Rešiti moramo številne probleme in zato potrebujemo resne ljudi, ki jih bodo rešili."

Minister si je iz filma sposodil tudi izjavo, s katero je želel napasti vodjo opozicije Tonyja Abbotta, poroča New York Post.

"Na žalost Tony Abbott ni med tistimi, ki ga zanima reševanje enega izmed izzivov. Njega zanimata samo dve stvari – prestrašiti Avstralce in povedati, koga je treba obtoževati."

Douglas v filmu iz leta 1995 pa pove: "In kakršenkoli že je vaš problem, vam zagotavljam, da je Bob Rumson najmanj zainteresiran za to, da bi ga rešil. Njega zanimata samo dve stvari – prestrašiti vas in povedati, koga je treba obtoževati."

Na podobnosti med govoroma je opozoril Brian Loughnane iz Liberalne stranke, ki je videoposnetek objavil tudi na spletu. "Z muko sem ga gledal (Albanesa), ko sem nenadoma pomislil: 'To sem enkrat že slišal!'," je Loughnane dejal za spletni politični portal The Punch.

Komentarjev 6
  • jureh 20:22 31.januar 2012.

    sem ti dal plus za tvojo mojstrsko prepisovanje!!! :D

  • reddevil 12:25 31.januar 2012.

    Pri nas take "mojstre" nagradijo s priznanjem, ki so podeljevali minulo nedeljo. Še večji prepisovalec pa je njegov oproda z metuljčkom, ki se je v času ko je še predaval na VUŠ-u naduto in nespametno hvalil, da je vse izpite ...prikaži več na pravu prepisal, zato pri njemu ni mogoče prepisovati, ker pozna vse trike. To je skoraj res, ker nekateri smo ga vseeno peljali scat.

  • Mr.Bean 12:35 27.januar 2012.

    Midva se strinjaMO Mia!!!!