Svet
1 ogledov

Minister razburil muslimane

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Novoimenovani nemški minister za notranje zadeve je dejal, da islam ne spada v Nemčijo.

Novi nemški minister za notranje zadeve Hans Peter Friedrich je razburil nemško javnost z izjavo, da islam ne spada v Nemčijo. Na svoji prvi novinarski konferenci je pokazal, kaj si misli o mestu muslimanov v moderni Nemčiji. "Reči, da islam spada v Nemčijo, ni dejstvo, ki ga podpira zgodovina," je dejal.

Takoj je bil deležen kritik s strani ministrice za pravosodje Sabine Leutheusser-Schnarrenberger. "Seveda islam spada v Nemčijo," je dejala in dodala, da upa, da bo novi minister sledil politiki svojega predhodnika in prevzel odgovornost za integracijo in namesto politike izključevanja podpiral kohezijo.

Friedrich, ki je pisarno prevzel v sredo, je na novinarski konferenci odgovarjal na vprašanja glede napada na frankfurtskem letališču, v katerem sta bila ubita dva ameriška vojaka, dva pa ranjena. Preiskovalci sumijo, da je napad izvedel 21-letni muslimanski imigrant s Kosova ter da gre za dejanje islamskega terorizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.