Svet
9 ogledov

Minister se je opravičil za spor

Tako mati kot novorojeni sin sta pristala na intenzivni negi, zdravniki pa ne iz Žurnal24 main
Italijanski minister za zdravje se je opravičil za spor med zdravnikoma, ki se med rojevanjem 30-letnice nista utegnila sporazumeti o načinu poroda. Prišlo je do fizičnega obračuna.

Pristojne oblasti še vedno preiskujejo incident in morebitne poškodbe, ki jih je zaradi zdravniškega spora utrpela Laura Salpietro. 30-letnica je namreč v porodnih krčih čakala na izid prepira o tem, ali naj rodi na naraven način, ali pa naj zdravnika opravita carski rez. Izmenjava grdih besed med ginekologom Vincenzom Benedettom in zdravnikom Antoniom De Vivosejem se je sprevrgla v pretep, v katerega se je vmešal tudi Laurin soprog.

Mož poudarja, da je po začetnem prepiru prvi zdravnik drugega prijel za vrat in ga vrgel ob steno. Slednji je napadalca odrinil v okno, ki se je razbilo, ob tem pa si je začetnik fizičnega obračuna porezal roko. Po poročanju italijanskih medijev je zaradi incidenta v podrobni preiskavi kar pet zdravnikov.

Ferruccio Fazio, italijanski minister za zdravje, je obiskal bolnico in se ji opravičil v imenu zdravnikov. "Želel sem ji vliti upanje, poleg tega pa sem ji poskušal povedati, da ji vlada stoji ob strani," je po obisku dodal minister.

Žensko in novorojenčka so po incidentu premestili na intenzivno nego, zdravniki pa ne izključujejo možnosti, da je novorojenček zaradi poznega rojstva utrpel hude poškodbe možganov. Predstavniki klinike, ki so prepirljivca nemudoma suspendirali, so zatrdili, da med porodnimi zapleti in prepirom ni nikakršne povezave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.