Svet
2 ogledov

Minister umrl v bombnem napadu

Oblasti so zahtevale poostren nadzor nad prebivalstvom. Žurnal24 main
Kolona vozil, ki je potovala po cesti od glavnega mesta Šrilanke proti mednarodnemu letališču na otoku, je bila tarča bombnega napada.

Za posledicami napada je v bolnišnici umrl šrilanški minister D. M. Dasanajake. Po nekaterih podatkih naj bi bilo v napadu ranjenih pet, po drugih pa deset ljudi. Minister je umrl med operacijo, s katero so mu poskušali rešiti življenje.

Napad se je zgodil 19 kilometrov severno od prestolnice, v mestu Ja-Ela. Oblasti menijo, da je za napad odgovorna uporniška organizacija tamilskih tigrov. Nasilje na otoku se stopnjuje, odkar je vlada napovedala, da odstopa od mirovnega sporazuma, ki so ga sprejeli pred šestimi leti. Vojaške sile so napovedale, da bodo letos strle odpor in tako končale spopade, ki so se začeli že leta 1983, ko so se prvič razplamteli boji med pripadniki tamilskih tigrov in preostalim prebivalstvom.

V zadnjih šestih dneh naj bi vojska ubila vsaj 60 upornikov. Podatke o številu žrtev je nemogoče preveriti, saj oblasti medijem ne dovolijo dostopa do območij, kjer so spopadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.