Svet
5 ogledov

Minister umrl v letalski nesreči

1/2
Žurnal24 main
Mehiški minister za komunikacije Luis Téllez je sporočil, da preiskava nesreče, v kateri je umrl notranji minister Juan Camilo Mourino, ni pokazala, da bi šlo za sabotažo.


V nesreči je umrlo še sedem ljudi, 40 pa jih je ranjenih, saj je vladno letalo ob največji prometni konici strmoglavilo v poslovni del mehiške prestolnice. Strokovnjaki za letalske nesreče še preiskujejo vzroke nesreče. "Ob strmoglavljenju je prišlo do izjemne eksplozije, pri čemer so se ognjeni zublji dvigali više od stavb na tem območju," je povedala ena od prič. "Do zdaj nismo odkrili nobenih znakov, ki bi podpirali hipoteze, da ni šlo za nesrečo,“ je dejal minister Luis Téllez .

Juan Camilo Mourino © Reuters

 
Na nesrečo se je takoj odzval mehiški predsednik Felipe Calderón . "Mehika je izgubila državljana, ki je služil domovini," je dejal Calderón in dodal, da bo vlada storila vse, da se razjasnijo okoliščine nesreče. Med žrtvami nesreče, ki je močno pretresla mehiški državni vrh in ohromila vladno strategijo za boj proti drogam in organiziranemu kriminalu, sta poleg notranjega ministra Mourina tudi eden od glavnih mehiških kriminalističnih predstavnikov v boju proti trgovini z drogami Antonio Garza in varnostni svetovalec José Luis Santiago Vasconcelos . Vsi trije, predvsem pa 37-letni Mourino, so bili znani predvsem po ostrem boju proti trgovini z drogami in s tem povezanim nasiljem.

Samo letos je bilo namreč v spopadu med tolpami ubitih več kot 4000 ljudi. Predsednik Calderón je v zadnjih mesecih sprejel številne ukrepe proti preprodajalcem drog, zato nekateri menijo, da bi bila lahko tokratna letalska nesreča posledica maščevanja mehiške mafije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.