Svet
0 ogledov

Ministra polila z zeleno juho

Minister po tem, ko je dobil zeleno juho v obraz. Žurnal24 main
Britanski minister Lord Mandelson podpira izgradnjo nove letališke steze na londonskem letališču Heathrow. To ni všeč "zelenim", ki so ga polili z juho.

Okoljska aktivistka Leila Deen je danes pred stavbo britanske vlade počakala britanskega gospodarskega ministra Lorda Mandelsona in mu v trenutku, ko je izstopil iz svojega vozila, v obraz vrgla skodelico zelene tekočine. "To je samo zelena omaka, morali bi jo pojesti," je dejala in si ob tem obliznila prste. Zmedeni minister je pobegnil v stavbo, se očistil in v izjavi novinarjem povedal: "Bila je tako prevzeta nad idejo, da me polije z juho, da mi ni uspela niti pojasniti, zakaj protestira," je dejal in poskušal umiriti zadevo z besedami, da bi se s kritiki raje pogovoril iz oči v oči. Kot je dejal, ne želi ponoviti situacije iz časa, ko je bil državni sekretar za Severno Irsko in je moral imeti 24-urno zaščito.

Deenova, pripadnica okoljske aktivistične skupine Plane Stupid, je po incidentu povedala, da je gospodarskega ministra napadla zaradi njegove podpore gradnji nove letališke steze na londonskem letališču Heathrow. Svoj korak je označila za "zadnje sredstvo", ker so kritiki kontroverznega načrta letališke steze sistematično izključeni iz demokratičnega procesa. Načrti za izgradnjo letališke steze niso bili predstavljeni javnosti in služijo gospodarskim interesom, ne interesom javnosti, je prepričana.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.