Svet
20871 ogledov

Ministrica z neveljavnim vozniškim zbila deklico in jo huje poškodovala

Prometna nesreča na Hrvaškem
1/2
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Deklica je bila v nesreči huje poškodovana. Vanjo se je z osebnim avtomobilom Peugeot 308, zaletela hrvaška ministrica za regionalni razvoj in evropska sredstva Gabrijela Žalac.

Po podatkih tamkajšnje policije se je nesreča zgodila, ko je deklica nepazljivo prečkala ulico na območju, kjer ni bilo prehoda za pešce.

Deklico so reševalci takoj prepeljali v bolnišnico v Vinkovcih. Po podatkih tamkajšnjih zdravnikov ni v življenjski nevarnosti, se je pa težje poškodovala, med drugim si je zlomila nogo. Zaradi hudih poškodb so se zdravniki odločili, da jo pošljejo na operacijo v bolnišnico v Osijeku.

Ministrica je morala po prihodu policije opraviti alkotest, ki je pokazal, da ni vozila pijana, je pa bila za volanom s pretečenim vozniškim dovoljenjem.

Po podatkih hrvaških medijev ni jasno, koliko časa je ministrica vozila s pretečenim vozniškim dovoljenjem, niti, kako hitro je vozila, ko je trčila v deklico. To bomo ugotovili v preiskavi, so za Jutarnji list poudarili na policiji.

Nesreča se je zgodila v ulici, kjer ministrica živi, in sicer ravno v času, ko so se otroci vračali od verouka v bližnji cerkvi svetega Cirila in Metoda, kamor je ministrica šla iskati svojega sina, ki obiskuje verouk.

Nekateri otroci so prečkali cesto, ena od deklic jih je želela ujeti in tekla za njimi, ravno takrat pa je po ulici pripeljala ministrica, je za Jutarnji list povedal eden od očividcev. Ministrica je bila vidno pretresena, objokana in je brez ugovorov odšla v policijsko vozilo, kjer je podala izjava in opravila alkotest.

Gabrijela Žalac | Avtor: Pixsell Pixsell

Ministrica za hrvaške medije ni bila dosegljiva, so pa z vlade sporočili, da ne vidijo povezave med politično odgovornostjo in prometno nesrečo. Takšna nesreča se lahko po njihovem zgodi vsakomur in poudarjajo, da je ministrica po nesreči ravnala odgovorno: Naredila je vse, kar je lahko.

"Odstopne izjave ni podala, tega niti ne pričakujemo. Šlo je za nesrečo, ki se lahko zgodi vsakomur v prometu. Zelo je pretresena in težko ji je. Bila je tudi že v stiku z družino ponesrečene deklice, obiskala jo bo v bolnišnici takoj po operativnem posegu," poudarjajo na vladi in dodajajo, da vožnja s pretečenim vozniškim dovoljenjem pa nima povezave s prometno nesrečo.

Zdarvko Petak, profesor na zagrebški fakulteti za politične vede pa poudarja, da morajo za vse veljati enaka pravila: "Če ni imela dokumenta, ki se zahteva od državljanov, je to razlog več, da se zahteva od ministrice zahteva, da prevzame odgovornost." Petak meni, da bi morala Gabrijela Žalac zaradi povzročene prometne nesreče takoj odstopiti, saj je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Janez Janezz 18:11 10.marec 2019.

    Storila je prekršek, ker je vozil breh veljanega dovoljenja. Človek spregleda, ni pa konec sveta in ni jo potrebno križati, kot našega poslanca za sendvič. Ljudje nimate mere pri presoji človeških napak.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 10:26 10.marec 2019.

    JOJ JOJ KAK STE BRIŽNI NOVINARČKI, A SE NEBI RAJ ZASE BRIGALI...?

  • Lavdan 08:41 10.marec 2019.

    DJ. od trenutka ko ti preteče osebna izkaznica nisi človek. Pretiravate s tem nabijanjem po njej, saj ji dovoljenje ni bilo odvzeto.