Svet
78 ogledov

Ministru požagali 30 dreves

Hlodi na tovornjaku Shutterstock
Neznanci so z motornimi žagami požagali več kot 30 dreves na posestvu poljskega ministra za okolje Jana Szyszka. Tamkajšnji mediji ugibajo, da je šlo morda za maščevanje ministru za sporni zakon o sečnji dreves.

Neznani storilci so v noči na torek na zasebnem posestvu ministra Szyszka v kraju Tuczno požagali 33 ceder in jelk, visokih od tri do sedem metrov, je sporočila policija.

Mediji in okoljevarstveniki ugibajo, da je incident morda povezan z zakonom o sečnji dreves, ki je bil sprejet januarja na Szyszkov predlog. Ta lastnikom omogoča, da lahko podrejo drevesa na svojih posestvih brez odobritve pristojnih oblasti.

"To je bilo morda dejanje iz obupa nekoga, ki se mu je utrgalo in je hotel na ta način izraziti jezo nad vsem, kar se dogaja na Poljskem," je komentiral okoljski aktivist Adam Bohdan.

Pred sprejetjem novega zakona so morali lastniki za posek drevesa dobiti dovoljenje pristojnih oblasti, če je drevo v premeru preseglo določeno velikost. Okoljevarstveniki trdijo, da je bilo po sprejetju "Szyszkovega zakona" po državi požaganih ogromno dreves, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • francl12 15:30 26.april 2017.

  Po požigu je treba natančno vse prečekirat če se kje kaj miga in takoj pohodit, tako da brizgne kot od pohojene gosence!

 • Avatar Leon
  Leon 15:01 26.april 2017.

  Res je lubadarjev se nikoli ne znebiš .Menda pomaga požig do konca .

 • Avatar čavez
  čavez 13:29 26.april 2017.

  Našim ministerskim luzerjem bi požagal stolčke pa jih samo zamenjajo ali pa sekreti čez leto pridejo nazaj.