Svet
12 ogledov

Mirjana: "Moj Ivo je nedolžen"

"Iva ne bo domov, on bo šel v hrvaški zapor," je dejala novinarki Kurierja. (Fot Žurnal24 main
Mirjana Sanader se je zaupala novinarjem avstrijskega Kurierja. Ob pripovedovanju naj bi celo zajokala. "Moj mož je nedolžen in to se bo nekega dne pokazalo," je dejala.
Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.

Soproga nekdanjega premierja Iva Sanaderja je novinarjem na začetku intervjuja izdala, da ima v žepu štiri mobilne telefone na predplačniško kartico, saj so ji njene zasegli. Težko ji je, ker svojega moža vidi le enkrat tedensko. Zadnji obisk naj bi bil še posebej neprijeten, saj je njena hči zaradi gripe ostala doma.

"Ivo se drži bolje od mene, saj je zaščiten z debelimi zidovi," je zatrdila Sanaderjeva in dodala, da mora njen mož v teh težkih trenutkih misliti nase in na to, kako se bo branil obtožb. "Moj mož je nedolžen in to se bo nekega dne pokazalo," je poudarila Mirjana in izpostavila, da sta s hčerjo v hišnem priporu pod nenehnim nadzorom in da jima prisluškujejo.

Iva ne bo domov, ampak bo šel naravnost v hrvaški zapor.
Mirjana Sanader

"Ivo ni imel časa za vse"
Obtožbe, ki zadevajo Hypo banko, so po njenih besedah nesmiselne, saj Ivo ni imel časa za vse. "Politiko in mesto premierja je zapustil zaradi brutalnega spora s Slovenijo. Ivo ni želel dati hrvaškega ozemlja," je povedala.

V nadaljevanju intervjuja je Mirjana zatrdila, da se soprog ni nameraval vrniti v ZDA. Iz hiše je odšel ob približno devetih zjutraj, ko je še imel imuniteto. "Od trenutka, ko je sporočil, da odhaja s položaja premierja, se je začelo preganjanje, še posebej novinarsko, saj so za informacije spraševali tudi taksiste."

Mirjana Sanader o moževih spornih poslih, številnih podjetjih in napolnjenih računih ni želela govoriti. Na vprašanja je odgovorila z besedami, da so to stvari njenega moža. Za račune v Avstriji in Švici naj bi ji povedali prav novinarji. "Iva ne bo domov, on bo šel v hrvaški zapor," je povedala v solzah in obenem dodala, da ima ogromno dvomov v poštenost sojenja na Hrvaškem. Pojasnila je, da so bili premožni že od nekdaj in da je zgodba o vrečah denarja popolnoma izmišljena.

"Izpostavljeni smo psihičnemu in fizičnemu terorju,"
je zatrdila in pojasnila, da so ji pozno zvečer brez besed odvzeli potni list, zaradi česar je nemudoma poklicala odvetnike. Povedala je še, da iz Hrvaške ne bo odšla, saj se bo skupaj z možem borila, da dokažeta njegovo nedolžnost.

"Stanovanje imam popolnoma prazno. Bruna me poskuša pomiriti z besedami: 'Mati, zdaj nama ni treba brisati toliko prahu',"
je glede zaseženih umetnin dejala Mirjana. Policija jim je po njenih besedah odvzela celo uokvirjene božične čestitke. "Gre za slike tridesetih hrvaških slikarjev. Vse smo prejeli kot darila, zato nam veliko pomenijo," je še pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.