Svet
9568 ogledov

"Mislil sem, da bom umrl". Sprehajal se je po parku, ko so ga nenadoma napadle vidre

Park v Singapuru Profimedia
Vidre so v singapurskem parku napadle britanskega državljana.

Kot je za The Guardian povedal Graham George Spencer, ki z družino živi v Singapurju, je med zgodnjim jutranjim sprehodom po parku naletel na neprijetno presenečenje - družino vider. Bilo jih je približno 20. Najprej so prečkale pot pred njim, in se tiho premikale v njegovi bližini, nato pa so, ko je proti njim pritekel drugi moški, "popolnoma ponorele". 

Spravile so se nanj in ga grizle v gležnje, stegna in v zadnjico, zato je izgubil ravnotežje in padel. 

"Pravzaprav sem mislil, da bom umrl, da me bodo pokončale," je dodal. Nato je mimo prišel njegov prijatelj, ki je začel kričati, da bi prestrašil napadalne vidre. "V desetih sekundah so me ugriznile 26-krat. Če ne bi bilo mojega prijatelja, mislim, da me ne bi bilo tukaj. Bil bi mrtev," je povedal po napadu.

Nato sta tekla stran od njih, a so ju vidre še naprej zasledovale. V bolnišnici so moškemu oskrbeli rane, ga cepili proti tetanusu in mu predpisali antibiotike. 

Zabeležili že veliko napadov na ljudi

Po pogovoru s predstavnikom Singapurskega botaničnega vrta je Spencer dejal, da so mu povedali, da oblasti preiskujejo incident. Na otoku naj bi živelo 10 družin vider ali skupaj približno 90 vider. Živali se pogosto zadržujejo v bazenih in pijejo iz javnih fontan, a čeprav se zdijo povsem nedolžne, naj bi zabeležili kar precej napadov na ljudi. 

Maja letos naj bi 77-letnega moškega med telovadbo blizu reke vidra ugriznila v nogo. Tudi prebivalci Anchoragea na Aljaski so se septembra soočili s kopico agresivnih vider. V množici prijavljenih incidentov je skupina vider napadla pse, otroke in odrasle v bližini potokov, rek in jezer na tem območju. Bernard Seah, član OtterWatch in delovne skupine Otter, ki sledi vidram na območju, ki obkroža singapurski botanični vrt, je dejal, da je družina vider, imenovana "družina Zouk", med rednimi obiskovalci parka in da so najbrž napadle Spencerja, ker so se počutile ogrožene.

"Glede na to, da se je to zgodilo zgodaj zjutraj, je bilo najbrž temno in so bile vidre zmedene. Spencer je bil morda samo žrtev okoliščin," je povedal za Straits Times. Singapursko združenje narodnih parkov je izdalo nasvet, kaj storiti med srečanjem z vidro. "Ne dotikajte se vider, ne preganjajte jih in jih nikakor ne skušajte stisniti v kot. Opazujte jih od daleč. Če jim pridete preblizu, se lahko prestrašijo," so pojasnili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Joseph_Sims 10:36 12.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Sandarinna
    Sandarinna 00:33 12.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m