Svet
25 ogledov

"Mislila sem, da bom umrla v mukah"

sara logan Žurnal24 main
Ameriška novinarka Lara Logan v prvem intervjuju po posilstvu razjarjene množice v Egiptu: "Mislila sem, da ne bom samo umrla, ampak da bo to smrt v mukah, ki bo trajala večno."

Spomnimo, da je Loganova 11. februarja spremljala proslavljanje Egipčanov po odstopu egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka na trgu Tahrir za oddajo 60 minut, ko je snemalno ekipo in varnostnike nenadoma obkrožila množica 200 ljudi.

Novinarko so tako ločili od njene ekipe in jo brutalno posilili in pretepli, preden jo je rešila skupina žensk in okoli 20 egiptovskih vojakov.

"To bo smrt v mukah"
Več kot dva meseca za tem je Loganova za oddajo 60 minut dala prvi intervju, v katerem se spominja takratnih dogodkov.

Loganova je v intervjuju za omenjeno oddajo televizijske postaje CBS dejala, da je le nekaj minut pred napadom njen prevajalec slišal grozilne besede v arabskem jeziku in njeni ekipi svetoval, da naj čim prej zapusti prizorišče. Ko so to želeli tudi storiti, pa jih je obkrožila množica moških in pri tem so jo popolnoma osamili.

"Vse je šlo narobe," se spominja novinarka v pogovoru za New York Times. "Lokalni ljudje so nam rekli: 'Čim prej morate iti od tod.' In v trenutku me je že obkrožila množica," je dejala.

"Sem v procesu umiranja"
Nato je sledilo mučnih 25 minut. Moški so jo večkrat napadli in spolno zlorabili. "Brez dvoma sem mislila, da sem v procesu umiranja," je dejala Loganova v intervjuju za CBS, ki ga bo televizijska postaja objavila v petek zvečer.

"Mislila sem, da ne bom samo umrla, ampak da bo to smrt v mukah, ki bo trajala večno."

Loganova je še dejala, da jo je pri življenju ohranjala le misel na njeni hčerki. "Še bolj močna sem," je še dejala novinarka, ki bo od maja naprej spet ustvarjala oddajo 60 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.