Svet
15 ogledov

Mislili so, da je potres

Pijavica Split Žurnal24 main
Sneg in led ohromila notranjost Hrvaške, na obali pustošila vodna tromba.

Močan veter, toča in pijavica, vse to so v teh dneh doživeli Splitčani. Mesto je dobesedno zalilo, močne nalive z nevihtami pa meteorologi obalnim mestom napovedujeo tudi za prihodnje dni.

Po Splitu pustošila "pijavica"

Neurje z močnim dežjem, točo in tudi vodno trombo je Split zajelo včeraj v popoldanskih urah, največ škode pa je bilo ob južnem vhodu predora Marjan. Tromba, ki je prišla z morja, je porušila več dreves na cesto ter poškodovala semaforje in prometne znake, kar je povzročilo tudi začasno prekinitev prometa.

Veter je polomil nekaj drogov javne mestne razsvetljave ter poškodoval nekaj streh, med drugimi tudi na eni izmed osnovnih šol.

Kaj takega še niso doživeli

Nekateri prebivalci Splita so za hrvaške medije povedali, da so najprej pomislili, da gre za potres ter da takšnega vetra na kopnem še niso doživeli. Na spletnih družbenih mrežah so se pojavili tudi amaterski posnetki trombe, ki se je z morja približevala največjemu dalmatinskemu mestu.

Neurje je potekalo približno 45 minut, ob tem pa je zapadlo tudi približno 12 litrov dežja na kvadratni meter. Posledice razdejanja neurja so odstranjevali gasilci, ki so ocenili, da je gmotna škoda velika.

Zagreb | Avtor: Pixsell Pixsell

Na Hrvaškem se med tem še vedno ubadajo tudi z zimskimi razmerami, najhuje je v Gorskem Kotarju in Liki, kjer je ponekod še vedno prepovedan promet za tovornjake, ceste mokre in spolzke. Sneg je ohromil tudi želežniški promet. 

Sneg je ohromil tudi Zagreb, kjer je zapadlo okoli 20 centimetrov snega.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.