Svet
118 ogledov

"Mislim, da ga iščejo Američani"

David Pirritano Calhoun County Sheriff's Office
Američana, ki so ga iskali zaradi posilstva pastorke, ujeli, potem ko ga je prijavil Hrvat, pri katerem je stanoval.

Lastnik apartmaja na Korčuli je mejne policiste opozoril na gosta, ki je dlje časa stanoval pri njem. Davida Pirritana, nekdanjega zaporniškega paznika, so ameriške oblasti iskale zaradi posilstva pastorke pred petnajstimi leti, ki je pri tem zanosila in rodila hčerko. Pirritanovo dejanje je prišlo na dan lani, ko je bila hči njegove žrtve sama žrtev spolne zlorabe. 

Iz ZDA na Hrvaško, od tam želel v Sirijo

Ko je izvedel, da ga oblasti preiskujejo, je Pirritano pobegnil iz ZDA v Frankfurt in od tam na Korčulo. Lastniku apartmaja, kjer je bival, se je sčasoma pričel hvaliti, da je iskana oseba in bo odšel v Sirijo. Tam naj bi se kot ostrostrelec boril proti IS na strani upornikov. Prav to hvalisanje ga je pripeljalo pred roko pravice. 

Pirritano je lastnika apartmaja prosil, naj ga odpelje v Bosno. Hrvat je v svoj potni list dal listek, na katerega je napisal, da moškega, ki potuje z njim, iščejo ameriške oblasti. Prek elektronskega sporočila naj bi o lokaciji Pirritana obvestil tudi ameriške oblasti. 

Ameriške oblasti so, po poročanju AP, aretirale tudi Pirritanovo ženo. Slednja je v času preiskave zagotavljala, da ne ve, kje se nahaja njen mož. Preiskava pa je pokazala, da je ves čas vedela, kje se njen mož nahaja in mu tudi nakazovala denar. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.