Svet
86 ogledov

Mitroviću prva runda na sodišču

Televizija Pink Si bo v Sloveniji štartala 30. septembra, Željko Mitrović pa nap Žurnal24 main
Sodišče v Dubrovniku je začasno prepovedalo prodajo jahte El Bosco V, ki je v lasti lastnika Pink TV Željka Mitrovića. Ta je z odločitvijo zelo zadovoljen.

Željko Mitrović je pred dnevi na dubrovniškem občinskem sodišču vložil tožbo proti tamkajšnji carini. Tožbo so po navedbah njegovega odvetnika Nevena Cirkvenija vložili zaradi nezakonitega ravnanja carine oziroma grobih postopkovnih napak pri odvzemu jahte, čemur je sodišče danes pritrdilo. Današnja razsodba v praksi sicer pomeni, da do konca sodnega postopka z Mitrovićevo jahto ne razpolaga nobena od strani.

Mitrović je po najavi razpisa za prodajo jahte, ki mu jo je zaradi kršitev predpisov zasegla hrvaška carina, proti državi sprožil pravo medijsko vojno. Na svojih televizijah v petih državah je prepovedal reklamiranje hrvaškega turizma, napovedal blokado hrvaške glasbe in filmov ter zagrozil s "posebno skrbjo za nadzor kakovosti hrvaških proizvodov" v drugih državah.

Mitrović je zadovoljen

Današnja odločitev sodišča je po njegovem mnenju potrdila, da je pravosodje vendarle nad vsemi političnimi igricami in neodvisno. Zadovoljen je tudi, ker so se potrdile njegove trditve o nezakonitem, bahatem in arogantnem ravnanju carinskih organov Hrvaške. Na vprašanje, ali bo zdaj prekinil bojkot Hrvaške, je dejal, da "bojkot še niti ni stopil v veljavo".

Hrvaški cariniki so septembra zasegli Mitrovićevo jahto, ko je iz črnogorskih voda priplula v hrvaške, od njega pa so zahtevali dva milijona evrov zaradi dveh carinskih prekrškov: ni bil na ladji, čeprav je lastnik, med posadko pa so bili štirje člani iz njegovega hrvaškega podjetja. To je prepovedano, ker je jahta registrirana v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.