Svet
7 ogledov

Mjanmar: več mrtvih v požaru in eksplozijah

Požar v Mjanmaru.
1/12
Reuters
V državnih skladiščih sredi Yangona v Mjanmaru je izbruhnil velik požar, ki je sprožil tudi več eksplozij, pri tem pa je bilo po dosedanjih podatkih ubitih najmanj 17 ljudi, še najmanj 80 jih je ranjenih.

Požar je izbruhnil okoli dveh zjutraj po lokalnem času v skladiščih, ki so pod upravo države. Kakih 20 minut po tem, ko so na prizorišče prišli gasilci, so odjeknile štiri močne eksplozije, pri čemer je bilo ubitih več prebivalcev v bližini skladišč, pa tudi najmanj pet gasilcev. Še štirje gasilci so bili ranjeni, prav tako najmanj 76 tamkajšnjih prebivalcev.

Gasilci so se z ognjenimi zublji borili do jutra, ko jim je požar vendarle uspelo ukrotiti. Vseh 41 stavb, ki sestavljajo kompleks skladišč, je bodisi uničenih bodisi hudo poškodovanih.

V njih naj bi bile surovine za proizvodnjo tradicionalnih zdravil, je sporočila policija. Mnogi sicer menijo, da so tako močne eksplozije lahko povzročile le močno vnetljive kemikalije.

Uničene so bile tudi številne hiše v okolici. Med njimi budistični samostan, ki se je porušil, ko ga je zajel požar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.