Svet
22 ogledov

Mladića prepeljali v bolnišnico

Ratko Mladić Reuters
Zaradi pljučnice Ratka Mladića iz celice prepeljali v bolnišnico. Glavni haaški tožilec želi pospešiti sojenje.

Da so nekdanjega vojaškega vodjo bosanskih Srbov Ratka Mladića včeraj morali odpeljati v bolnišnico, je potrdil njegov odvetnik iz Beograda Miloš Šaljić. Kot je dejal, so Mladića hospitalizirali zaradi pljučnice.

V Haagu, kjer mu sodijo zaradi genocida in drugih vojnih zločinov med vojno v Bosni v letih od 1992 do 1995, navedb Šaljića še niso potrdili.

Že včeraj je srbski Dnevni Avaz poročal, da je zdravstveno stanje Mladića izjemno slabo: v celici naj bi pogosto haluciniral in se glasno pogovarjal s soprogo. Nekateri dvomijo, da bo dočakal sodbo.

Želijo pospešiti sojenje

Glavni haaški tožilec Serge Brammertz je za današnjo izdajo časnika Dnevni avaz dejal, da bodo storili vse, kar morejo, da bi pospešili proces proti Mladiću. Konkretnih podatkov o zdravstvenem stanju Mladića pa ni želel dajati. Zagotovil je, da ima dobro zdravstveno oskrbo.

Komentarjev 5
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:46 11.oktober 2011.

    Spoštovani cenzorji Žurnala,a,če bi pa Mesarčka hvalil,bi pa komentar obstal??kako lahko sploh cenzurirate vse napisano v vezi klavca v Balkanski vojni,saj je sam počel fizično največje svinjarije,jaz pa samo napišem svoje mnenje pa me zbrišete.Mesarček je zbrisal,celo Srebrenico pa ...prikaži več je dobil nagrado v počitniškem kompleksu zapora v Hagu!!Žalostno,da brišete komentarje,ki letijo na klavce in vojne zločince!

  • Žurnalček 20:11 11.oktober 2011.

    Crko da bog da , da crko !

  • privat 16:37 11.oktober 2011.

    Čedota v klavnico ne pa bolnišnico...no res je samo da bo mrtev pa bilo kam!!