Svet
13 ogledov

Mladićeva tožita Srbijo

Soproga in sin Ratka Mladića zaradi zaplenjenega denarja tožita Srbijo. (Foto: E Žurnal24 main
Žena in sin haaškega ubežnika Ratka Mladića sta vložila tožbo proti srbski državi, ker jima je policija lani pri hišni preiskavi v Beogradu zasegla 14.540 evrov.

Po njunem mnenju je policija sredstva zasegla brez pravne podlage, zaradi česar sedaj zahtevata vračilo denarja.

Kot je dejal odvetnik Bosiljke in Darka Mladića Miloš Šaljić, mora država dokazati, da je bil denar res namenjen financiranju bega haaškega obtoženca Ratka Mladića. Sojenje se bo začelo v ponedeljek.

Žena trdi, da je mrtev
Haaško Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Mladića obtožuje genocida, vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti. Sodišče je obtožnico izdalo že leta 1995, a je nekdanji poveljnik bosanskih Srbov še vedno na begu.

Srbske oblasti se že leta brez uspeha trudijo, da bi Mladiću prišle na sled. Njegova soproga je sicer prepričana, da je mrtev. Kot je dejala pred dobrim mesecem, je imel njen soprog tri možganske kapi in če bi bil živ, bi gotovo našel način, da bi stopil v stik z družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.