Svet
7 ogledov

Mladičke rešila 75-letna ženska

Dekle se trenutno nahaja v psihiatrični bolnišnici. (Foto: Facebook) Žurnal24 main
Dekle, ki je v reko zmetala pasje mladičke, so odpeljali v psihiatrično bolnišnico. Mladičke je medtem rešila 75-letna Ruža Pavlović, ki pa zaradi pomanjkanja denarja zanje išče nov dom.

Upokojena direktorica sodniške pisarne v Bugojnem 75-letna Ruža Pavlović je bila zelo vznemirjena, ko je slišala, da je dekle - hči njene sosede, v reko brez sočutja v reko zmetalo pasje mladičke.

Le nekaj metrov stran od mesta, kjer je dekle mladičke zmetalo v reko Pisak, so se slednji nekako zadržali na gladini reke in Pavlovićeva jih je, kot poroča današnji Večernji list, rešila.

Slišala je vreščanje
Pavlovićeva je dejala, da je bila skupaj z bratom na vrtu, ko jo je zmotilo vreščanje. "Zaslišala sem vreščanje, ampak nisem vedela od kje to prihaja, ker je bilo v bližini potok, vrbe pa tam zelo gosto rastejo. Ko pa sem malo bolj pogledala, sem videla črne psičke, kako se poskušajo rešiti iz vode," je dejala Pavlovićeva in dodaja, da je takoj odšla domov in vzela gajbico in jih prinesla domov.

"Kdorkoli jih želi, naj pride po njih. Moj problem je, da morajo na dan spiti tri litre mleka in to precej dragega. Jaz pa živim samo od pokojnine in si tega ne morem privoščiti. V desetih dneh sem porabila že 50 konvertabilnih mark (25 evrov). Ne vem, kaj naj z njimi. O njih se je toliko govorilo, sedaj pa jih nihče noče. Nimam pa srca, da bi jih nesla nazaj od tam, kjer sem jih našla."

Dekle je v bolnišnici
Dekletova mati Marijana je medtem dejala, da je potem, ko je izvedela, kaj je naredila njena hčerka, vsak dan molila, da bi psički preživeli. Ko pa je slišala, da so pri Pavlovićevi, ji je takoj odnesla dva litra mleka.

"Zaradi velikega pritiska javnosti sem morala svojo deklico peljati v bolnico na nevropsihiatrijo. Življenje imam unilčeno. Ne morem spati, jemljem tablete. Mož je danes šel na policijo, da je dal izjave. Čemu vse to,"
se sprašuje Marijana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.