Svet
53 ogledov

Mleko bo zapakirano v pametno embalažo

Mleko tetra pak Shutterstock
Proizvajalec embalaže Tetra Pak je napovedal izdelavo nove embalaže za mleko, ki bo, ko bo mleko predolgo na toplem, spremenila barvo. Tako boste lahko takoj vedeli, ali je mleko še užitno ali ne.

Pametna embalaža je najnovejša zamisel omenjenega švicarskega podjetja, ki bo pripomogla k večji varnosti uživanja hrane. Podjetje je tako oblikovalo poseben čip, ki bo vgrajen v embalažo in bo vseboval informacije o tem, kako dolgo je lahko izdelek zunaj hladilnika, je poročal Financial Times.

Čip boste lahko "prebrali" tudi s pomočjo mobilnega telefona, tako da boste med drugim lahko tudi izvedeli, s katere kmetije izhaja mleko.

Prvi mož švicarskega podjetja Dennis Jönsson je ob tem poudaril, da nenehno vlagajo v svoje proizvode, saj želijo na dolgi rok zadovoljevati potrebe in želje tako kupcev in dobaviteljev kot prodajalcev.

"Sredstev je dandanes vedno manj, stroški se povečujejo, zato je pomembno, da ... z malo sredstev ustvarimo več," je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.