Svet
25 ogledov

Mleko, ki zastruplja dojenčice

dojenček Žurnal24 main
Kitajska vlada je končno določila komisijo, ki bo preverila obtožbe, da mleko v prahu podjetja Synutra International povzroča prezgodnjo puberteto. Dojenčicam namreč rastejo prsi.

Diagnoza 13-mesečne deklice – prezgodnja puberteta. Oče Wang Gang je besen, tako kot še mnogi drugi starši, ki so pri svojih nekajmesečnih dojenčicah odkrili, da jim rastejo prsi. Vse so bile hranjene z enako znamko mleka v prahu podjetja Synutra International, poroča BBC.

Po neuspelih poskusih staršev, ki so že prejšnji teden zahtevali analize mleka, a so bili zavrnjeni, se je zdaj končno zganila vlada. Devetčlanska komisija, ki jo sestavljajo pediatri, endokrinologi in strokovnjaki za hrano, bo preverila mleko v prahu. Rezultati naj bi bili znani kmalu, vsaj tako obljubljajo.

Že prejšnji teden je analiza krvi treh dojenčic pokazala, da raven hormonov v njihovi krvi presega raven v krvi povprečne odrasle ženske.

Gre za nov primer igranja z otroškimi življenji na Kitajskem. Leta 2008 je zaradi zastrupljenega mleka umrlo šest dojenčkov, huje pa jih je zbolelo okrog 300 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.