Svet
13 ogledov

Množica: "Usmrtite učiteljico!"

Množica zahteva, naj britansko učiteljico usmrtijo, zaradi razžalitve islama. Žurnal24 main
V glavnem mestu Sudana se je danes zbralo več tisoč ljudi, ki zaradi razžalitve njihove vere pred predsedniško palačo zahtevajo usmrtitev britanske učiteljice Gillian Gibbons.

V sudanski prestolnici Kartum se je danes zbralo več tisoč ljudi, številni med njimi so oboroženi s palicami in noži ter pred predsedniško palačo jezno protestirajo. Protestniki, ki so po tradicionalni petkovi molitvi preplavili ulice, zahtevajo usmrtitev britanske učiteljice Gillian Gibbons, ki je bila obsojena, ker je užalila islam, ko je učencem dovolila, da medvedka poimenujejo Mohamed.

Sodišče je Gibbonsovo, ki je v Sudan prišla avgusta, obsodilo na 15-dnevno zaporno kazen in izgon iz države. Abdul-Jalil Nazeer al-Karouri, vplivni duhovnik, je izjavil, da zaporna kazen ni dovolj, jo pa pozdravlja. Gibbonsova je zaprta v ženskem zaporu in bo po prestani kazni izgnana iz države. Velika Britanija je kazen označila za prestrogo.

Proteste spremljajo okrepljene policijske enote. Za zdaj pa ne moremo pričakovati, da naj bi nekaj sto policistov poskušalo posredovati.











Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.