Svet
0 ogledov

Množični pomor psov

Lastniki psov v Cross Hillsu morajo biti na sprehodih zelo pozorni na svoje ljub Žurnal24 main
Britanski veterinarji in policija preiskujejo skrivnostne smrti 13 psov v kraju Cross Hills. Vsi so se vrnili s sprehoda po isti poti in umrli.

"Moj pes ni bil nikoli bolan, zdaj pa je nenadoma umrl, kot da bi nekdo prišel in ga ustrelil pred mojimi očmi," pripoveduje 71-letna Eileen Johnson, ki je izgubila šestletnega ljubljenčka. Tudi ostalih 12 nesrečnih lastnikov je povedalo enako zgodbo; s psom so prišli s sprehoda in nenadoma se je zgrudil in umrl.

Policija je ugotovila, da je vseh 13 lastnikov pse sprehajalo po isti poti, zato so jo zaprli. Čeprav preiskava še poteka, po poročanju Daily Mail sumijo, da je nekdo ob sprehajalni poti namerno namestil strup, zato so tudi za vse pse odredili obdukcijo. Tudi tiste, ki so jih lastniki že pokopali, bodo ponovno odkopali in preiskali.

"Psi so močno trpeli in če kdo karkoli ve, naj nam, prosim, pove," poziva Sally Ramsden iz društva za zaščito živali.

Ko so prejšnji teden dobili prvo obvestilo o poginu psa, so mislili, da gre za osamljen primer, zdaj se je izkazalo, da gre za množičen pomor psov. Vse lastnike zato pozivajo, naj bodo na sprehodih z ljubljenčki zelo previdni; predvsem naj preprečijo, da bi psi karkoli pojedli ali polizali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.