Svet
8 ogledov

Množični protesti proti vojni

Končajte vojno! Žurnal24 main
Ameriška mesta je preplavilo kakih 100.000 protestnikov, ki zahtevajo konec vojne v Iraku in nosijo transparente z napisi Takoj končajte vojno in Zaustavite Busha.

Več deset tisoč nasprotnikov politike predsednika Georgea Busha je preplavilo ulice New Yorka, Los Angelesa, Chicaga, San Francisca in drugih ameriških mest. Po ocenah koalicije Združeni za mir in pravičnost, ki je pripravila proteste, se je shodov po vsej Ameriki udeležilo okoli 100.000 ljudi.

Protestniki so nosili transparente z napisi Takoj končajte vojno in Zaustavite Busha ter Bush – najslabši predsednik vseh časov. Nasprotovanje ameriški vojaški kampanji v Iraku, ki jo spodbuja predsednik George Bush, je iz dneva v dan večje.

"Končajte to vojno, takoj pripeljite čete domov. Denar potrebujemo za lastne skupnosti, ne za vojno, ki se nikoli ne bi smela začeti," je za televizijo NY1 povedal član koalicije Združeni za mir in pravičnost Leslie Cagan.

Do sedaj je po podatkih Pentagona v iraški vojni življenje izgubilo 3837 ameriških vojakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.