Svet
9 ogledov

Močan potres prizanesel ljudem

Epicenter potresa z magnitudo 7,2 je bil po prvih podatkih zelo plitko, le kakih Žurnal24 main
Potres z magnitudo 7,2, ki je v torek zvečer stresel jugozahod, ni terjal žrtev, ranjenih pa je bilo le nekaj prebivalcev. Odročnih predelov reševalci še niso dosegli.

Žarišče potresa je bilo v pokrajini Balučistan, ki leži v neposredni bližini meje z Afganistanom, in daleč od gosto naseljenih predelov. Tresenje tal je bilo tako silovito, da so potres čutili tudi v indijskem New Delhiju, Dubaju, Afganistanu in celo Iranu.

Po podatkih ameriškega geološkega urada je bilo žarišče 83 kilometrov globoko pod zemeljskim površjem in 55 kilometrov oddaljeno od mesta Dalbandin s 15 tisoč prebivalci.

Le nekaj ranjenih ...
Iz Dalbandina poročajo o nekaj ranjenih prebivalcih, kar je bilo predvsem posledica porušenih streh na hišah. "V nekaterih vaseh so se poškodovale hiše, vendar po zadnjih podatkih ni bilo žrtev," je dejal Akbar Duran, sekretar za notranje zadeve province Balučistan. "Človeških izgub ni bilo," dodaja Naim Šah, vodja policije v  Dalbandinu.

V Kveti, prestolnici Balučistana, ki leži okoli 330 kilometrov severovzhodno od epicentra potresa, je v bolnišnici umrla ženska. Srčno kap naj bi po pripovedovanju osebja povzročilo prav tresenje tal.

Odročnih predelov še niso dosegli
Pakistanske oblasti sicer še vedno nimajo podatkov o morebitnih smrtnih žrtvah, kar pa se lahko spremeni, ko bodo reševalci dosegli odročne predele, kjer je bilo tresenje tal najbolj silovito.

Spomnimo, da je leta 2005 v le nekoliko močnejšem potresu (magnitude 7,6) v bližini pakistanske prestolnice Islamabad umrlo 70 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.