Svet
42 ogledov

Močna burja ovira promet na Hrvaškem

Jadranska magistrala Shutterstock
Zaradi močne burje je delno zaprt del Jadranske magistrale, oviran pa je tudi promet na avtocesti Zagreb–Split. Burja bo že popoldne oslabela.

Zaradi močne burje je na delu Jadranske magistrale med krajema Baker in Sveto Marijo Magdaleno prepovedan promet za avtobuse, vozila s prikolicami in motocikle, sporoča Hrvaški avtoklub.

Močan veter ovira tudi promet na delu avtoceste Zagreb–Split med predorom Sveti Rok in Maslenico ter na avtocesti Reka–Zagreb med Kikovico in predorom Tuhobić.

Burja bo popoldne oslabela

Po podatkih hrvaških meteorologov bo burja najhujša na severnem Jadranu, kjer bodo danes dopoldne in tekom dneva močni sunki, že popoldne pa bo oslabela.

Na Hrvaškem bo sicer prevladovalo sončno vreme, v notranjosti države bo delno oblačno, ponekod so možne krajevne plohe in nevihte. Dnevne temperature bodo med 27 in 32 stopinjami Celzija, na Jadranu, v notranjosti Istre in v Dalmaciji od 32 do 36 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.