Svet
36 ogledov

Močnejši dečki posiljevali šibkejše

Nemška klinika za otroke s čezmerno telesno težo, ki se nahaja v mestu Bielefeld Žurnal24 main
Nemška klinika za otroke s čezmerno telesno težo, ki se nahaja v mestu Bielefeld, je te dni središče škandala. Ena izmed žrtev je namreč razkrila primer serijskega posilstva dečkov.

Na kliniki Quick Born je bilo julija in avgusta na zdravljenju 16 otrok. Vsi izmed njih so bili stari med devet in 13 let. Po podatkih policije so starejši dečki posiljevali, tepli in zlorabljali mlajše dečke.

Primer neverjetne zlorabe je upraviteljici klinike prijavil eden izmed mlajših članov skupine, torej žrtev posilstva. "Moj 11-letni sin je jokal. Dejal mi je, da so ga starejši otroci silili k poljubljanju z jezikom ter k oralnemu seksu. Poleg tega so ga večkrat pretepli. Ko je videl, da so druge otroke tudi posiljevali, je vse povedal upraviteljici," je za nemški časnik Bild zatrdila ena izmed mater zlorabljenih otrok.

Takoj ko so policisti potrdili sum zlorabe, so o neljubih dogodkih spregovorili še štirje otroci. Obtoženi se zagovarjajo, da se je vse začelo z nedolžno igro zavrti steklenico, nadaljevalo pa se je s t. i. gej igricami. Rezultati podrobne preiskave psihičnega stanja žrtev so pokazale, da so nedolžne igrice na otrocih pustile nepopravljivo škodo.

V zlorabo vpleteni tudi upravitelji?
Preiskava je še vedno v teku. Policija obenem preverja, ali so bili v zlorabo vpleteni tudi upravitelji klinike, saj ne verjamejo, da odgovorni cela dva meseca niso slišali in videli ničesar. Glavna tožila Urlike Stahlmann poudarja, da kljub pošastnosti zločinov po kazenskem zakoniku ni osnove za obtožnice, ker so vsi otroci mladoletni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.