Svet
15 ogledov

Močno deževje ohromilo Kalifornijo

Za močno deževje je odgovoren El Niño, topel oceanski tok iz južnega Pacifika. ( Žurnal24 main
Močno deževje v Kaliforniji povzroča številne težave. Evakuiranih je bilo petsto domov, poplavljene so številne ceste. Najhujše še pričakujejo.

Zaradi deževja se ameriška zvezna država Kalifornija spopada s številnimi poplavami ter plazovi. Zaprte so ostale celo nekatere šole, gasilci in reševalci pa so v pripravljenosti, da se bodo spopadli s težavami, ki še prihajajo.

Največ dežja naj bi namreč zapadlo šele danes in jutri, ko samo na območju Los Angelesa pričakujejo kar od 12 do 20 centimetrov dežja na kvadratni meter. V hribovitih predelih Kalifornije pa se zna zgoditi, da bo zapadlo tudi do neverjetnih 25 centimetrov dežja na kvadratni meter.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prebivalci Kalifornije pa imajo zaradi dežja največ težav v prometu. Stanje na že tako prepolnih kalifornijskih avtocestah je v času prometnih konic zaradi deževja popolnoma kaotično, zaradi slabe vidljivosti in poplav pa je že prišlo do številnih nesreč.

Evakuirali najbolj ogrožene

Težave povzročajo predvsem poplavljene avtoceste in lokalne ceste, teh pa bo v prihodnjih dneh še več, tako da bodo onemogočeni dostopi tudi do domov nekaterih prebivalcev. Zaradi poplav in nevarnosti plazov so samo na območju Los Angelesa evakuriali že več kot petsto domov, a ljudje se evakuacijam upirajo. Gasilci jih tako javno pozivajo, da naj njihovim ukazom sledijo, saj prava nevarnost še prihaja, zato ne želijo, da bi prebivalci zaradi poplavljenih cest ostali odrezani od sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.