Svet
4925 ogledov

Močno pijan vozil Porscheja, a sodnica se ga je usmilila. Neverjeten razlog

alkotest Facebook Preizkus alkoholiziranosti.
Na sodišču je bil sicer spoznan za krivega in kaznovan, a kazen je bila v primerjavi z najvišjo zagroženo precej neverjetna.

Na Hrvaškem odmeva primer voznika, ki je bil spoznan za krivega in obsojen, ker je pijan vozil porscheja po Ulici Milana Rešetarja v Zagrebu. Alkotest je pokazal 1,38 promila, do dogodka je prišlo julija lani, in sicer malo pred deveto uro zjutraj. 

31-letnik se je na sodišču branil, da je prejšnji dan praznoval prijateljev rojstni dan in da ves dan ni jedel ter da je spil le tri pive. Prav tako je povedal, da je bil pred popivanjem zeelo izčrpan, kar naj bi vplivalo na rezultat alkotesta. 

Sodnici je voznik Porscheja povedal, da ima skromne dohodke in jo prosil, da mu kazen zniža. Ko so ga policisti ustavili, jim je sicer povedal, da je spil štiri pive in brez ugovora podpisal zapisnik. Delilki pravice se je očitno mladenič zasmilil; odločila se je, da ga kaznuje z minimalno kaznijo. Plačal bo 500 evrov, ne bo pa prejel prepovedi vožnje za dva meseca, kar je predlagala policija. 

Za takšen rezultat alkotesta sicer najnižja kazen znaša 660 evrov, najvišja pa 1990 evrov. Sodnica pravi, da je "kot olajševalno okoliščino upoštevala, da voznik pred tem ni bil kaznovan".

Zdrs tovornjaka v snegu sneženje avtocesta Video Avto Policisti povzročiteljem petkovega kaosa množično delijo položnice

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:41 26.januar 2024.

    Ziher je bil od sodnice sin.Tudi pri nas vozijo nažgani ministri,pa se vse pomete pod preprogo.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:36 26.januar 2024.

    Ali je članek za lase privlečen,ali pa je sodnica tako neumna,da mu je pač verjela,da ima nizek dohodek,kljub Porscheju???!!!

  • atamama 20:17 25.januar 2024.

    Kaj je pri nas kaj drugače? Ukradel par jurjev in 3 leta zapora. Izmaknil in nagoljufal miljone pa ''delo v javno korist''. In ti ki to odločajo bi radi višje plače, kajne?