Svet
9619 ogledov

Močno sneženje: primorana v domači porod, tako sta se znašla starša

Sneg Profimedia
Zaradi močnega sneženja ni mogla v bolnišnico, reševalnega vozila od nikoder.

Močno sneženje je v ponedeljek povzročilo nemalo preglavic tudi pri naših zahodnih sosedih. V kraju San Quirico d'Orcia je bil dojenček po sili razmer rojen kar doma.

Na srečo sta bila oba starša tako prisebna, da sta pod vodstvom babice in zdravnika iz operacijskega centra Siena-Grosseto samostojno uredila situacijo, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Reševalno vozilo je zaradi nevšečnosti, ki jih je povzročal sneg, prispelo šele po porodu. 

Novorojenček | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot poroča Ansa, preglavic ni povzročal samo sneg, pač pa tudi velik mraz, ki je zajel državo. Čeprav je bila hipa redno ogrevana, je bilo v hiši mraz in je bil otrok ob prihodu reševalcev podhlajen.

Zdravnik in zdravstveni delavci, zaposleni pri Misericordia di Montalcino, so mamo in sina takoj prepeljali v bolnišnico Le Scotte v Sieni. Trenutno sta hospitalizirana na porodniškem oddelku, mati in otrok pa se počutita dobro.

Med San Quiricom in Sieno je približno 40 kilometrov vožnje po državni cesti z asfaltom brez snega, kjer reševalno vozilo ni imelo težav. Zataknilo se je na cesti iz Montalcina do San Quirica, ki leži približno 15 kilometrov stran, kjer je bila cesta zaradi obilnega sneženja prekrita s snegom. 

Nekatere bodoče mamice se tudi prostovoljno odločajo za porod doma, a jim praviloma pri tem pomaga babica. V razvitem svetu na tak način, s pomočjo babice, največ žensk rodi doma na Nizozemskem, v Veliki Britaniji se za to odloči skoraj tri odstotke žensk, približno dva odstotka v Kanadi, 1,5 v Avstriji in manj kot en odstotek v Združenih državah Amerike ter v Avstraliji. Za porod doma se odločajo tudi nekatere ženske v Sloveniji.

Fotografija je simbolična.

challe salle Magazin Še en naš glasbenik postal očka maja prašnikar Magazin To tik pred rojstvom drugega otroka pravi Alen Kobilica novorojenček Slovenija Lani največji upad porodov v tem tisočletju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.