Svet
19 ogledov

Modrc v podporo žrtvam potresa

Žrtvam so se poklonili z modrcem
1/5
Žurnal24 main
Japonski proizvajalec spodnjega perila je v sredo javnosti razkril modrček in minikrilo, ki se ponašata s spodbudnimi sporočili z vsega sveta. Prav danes mineva dva meseca od uničujočega potresa in cunamija.

Zgornji del in minikrilce prepoznavne blagovne znamke Triumph sta prekrita s sporočili iz več kot 36 držav. Spodbudne besede so bile napisane v prvih dneh po katastrofi, vsako sporočilo pa spremlja tudi zastava naroda, ki ga je napisal. "Japonska, stoodstotno smo z vami," je zapisala Francija. "Tisti, ki so nas že zapustili, vedo, da je življenje izjemno krhko. Tisti, ki so preživeli, nam sporočajo, da se je za življenje vredno boriti," je med drugim zapisala Kitajska.

Fotografije spodnjega perila si oglejte TUKAJ.

Podjetje, ki je znano po izjemnih oblikovalskih konceptih, je prišlo na idejo o tovrstnem spodnjem perilu po tem, ko je od sorodnih podjetij po svetu dobilo številna sporočila podpore in sočustvovanja. Predstavniki podjetja poudarjajo, da gre za simbolno sporočilo. Modrček namreč ne bo namenjen za prosto prodajo.

"Prebral sem vsa sporočila in prišel do spoznanja, da podporo ponuja ves svet," je povedal 20-letni Hikaru Kavai, ki je oblikoval oblačilo. "Prav zaradi tega sem se odločil, da bom dal vse od sebe," je še dodal.

Dva meseca po tragediji
V potresu in uničujočem cunamiju, ki je sledil, je umrlo več kot 26 tisoč ljudi. Naravna nesreča je povzročila tudi največjo jedrsko katastrofo po Černobilu leta 1986. "Naše misli so z vami. Smo za prihodnost brez jedrske energije. Za nas in za naše otroke!" je še zapisano spodnjem perilu.

Kakor smo že poročali, se je japonski premier Naoto Kan odpovedal plači premierja, vse dokler ne bo konec jedrske krize v državi. Plača premierja sicer znaša nekaj več kot 14 tisoč evrov. Kan bo do nadaljnjega tako prejemal le plačo, ki mu pripada kot članu parlamenta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.