Svet
13 ogledov

"Moj sin mora biti duševno bolan"

Peter Kassing EPA
Med skrajneži Islamske države, ki so sodelovali pri zadnjem obglavljenju, naj bi bila tudi mlada Britanec in Francoz.

Kot zadnjega so skrajneži objavili posnetek, na katerem zamaskirani skrajnež ob odsekani glavi trdi, da je umoril 26-letnega ameriškega humanitarnega delavca Petra Kassiga. 

Na posnetku naj bi bila tudi mlada Britanec in Francoz. Prvega je na posnetku prepoznal njegov oče. "Ne morem biti povsem prepričan, a videti je kot moj sin," je za britanski časnik Daily Mail dejal oče 20-letnega Nasserja Muthane iz Walesa. "Ker ubija ljudi, se mora sedaj bati Alaha. Kako lahko pričakuje, da bo srečal Alaha, če pobija človeška bitja?" je dejal. "Mora biti duševno bolan. Ali to ali pa nekaj drugega ni v redu," je še dodal.

Nasser Muthana se je sicer že junija pojavil v posnetku IS, namenjenem rekrutiranju novih borcev, da je v njihovih vrstah, pa se je hvalil tudi na Twitterju.

Prisotnost francoskega državljana na posnetku pa je danes potrdilo francosko tožilstvo. Kot je še pred tem dejal francoski notranji minister Bernard Cazeneuve, naj bi šlo za leta 1992 v Normandiji rojenega Maxima Haucharda, ki je v Sirijo odpotoval avgusta lani. Po nekaterih navedbah naj bi francoske oblasti preverjale, če je med rablji poleg njega še en francoski državljan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.