Svet
18 ogledov

Moja čudovita soproga – ruska vohunka

(Foto: dailymail.com) Žurnal24 main
V najlepše dekle, kar jih je kdaj videl, se je zaljubil na prvi pogled. Zdaj počasi dojema: moja bivša soproga je ruska vohunka.

Danes 30-letni Britanec Alex Chapman ni bil zelo pretresen, ko je izvedel, da so njegovo nekdanjo soprogo aretirali, ker naj bi v ZDA vohunila za Rusijo: ''Ko sem videl, da je aretirana zaradi suma vohunjenja, nisem bil preveč presenečen.''

Začelo se je pravljično. Alex je tedaj 19-letno Anno Kuščenko spoznal na rave zabavi v Londonu in se zaljubil na prvi pogled. Le nekaj dni za tem je morala oditi nazaj v Rusijo, Alex ji je sledil po nekaj tednih, v Moskvi sta se kmalu poročila, ne da bi komurkoli kaj povedala. Nista si mogla privoščiti niti prstanov. ''Sposodil sem si obleko, ki mi je bila prevelika, saj Rusi niso tako suhljati, kot sem sam. Ona je nosila isto obleko kot tisti večer, ko sva se spoznala,'' je Britanec povedal za časnik Daily Mail.

zasli%C5%A1anje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tast iz pekla
Prepričan je, da jo je v svet vohunjenja vpeljal njen oče, ki je bil nekdaj visoki agent KGB-ja in je imel velik vpliv na Annino življenje. Sprva mu je dejala, da je njen oče diplomat, šele kasneje mu je povedala, da je bil ''agent v stari Rusiji''. ''Njen oče je bil strašljiv, nikomur ni zaupal. Spraševal me je, zakaj sem si izbral rusko soprogo in kaj nameravam početi v Rusiji,'' pravi Chapman, ki se ob tem spominja, da je bil gospod Kuščenko vedno zelo dobro varovan.

Poročena sta bila med letoma 2002 in 2006. Prvi dve leti zakona sta bili idealni. ''Anna je bila izjemno strastna, skrbna in ljubeča ženska. Bila je izjemno inteligentna,'' se spominja Alex.

 

Smešno pri Anni je bilo, da je vedno natančno vedela, kaj storiti, ne glede na okoliščine.
Alex Chapman

Poslovna ženska v New Yorku
Nato so se stvari začele dramatično spreminjati. Pogosteje se je začela sestajati s prijatelji iz Rusije, odločila se je preseliti v Združene države Amerike in tam raziskati nove poslovne možnosti. ''Proti koncu zakona je postala zelo skrivnostna, sestajala se je s prijatelji iz Rusije. Morda zato, ker je bila v stiku z rusko vlado.''

V ZDA je odprla spletno agencijo za prodajo posesti. ''Zdelo se je, da so vseskozi v rdečih številkah, nato pa je leta 2009 prišlo do preboja, zaposlila je kar 50 ljudi. Nisem mogel razumeti, kako jih je lahko plačevala. Nekdo je moral vložiti veliko denarja,'' je prepričan Chapman. V New Yorku naj bi imela intimno zvezo z bogatim 60-letnim ločencem. Zadnjič sta nekdanja zakonca govorila pred nekaj tedni, Alexu se je takrat Anna zdela zamišljena in distancirana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.