Svet
6831 ogledov

"Moja hči je umirala, zdravniki pa tega niso videli"

Jok Profimedias
Petnajstmesečna deklica je umrla, ker zdravniki niso pravočasno ukrepali.

Starša sta tri tedne hodila k zdravnikom s takrat 15-mesečno hčerko, a jih ti niso poslali na nadaljnje preiskave v Zagreb. Starša sta prepričana, da bi deklica, če bi zdravniki v Bjelovaru ustrezno ravnali, danes bila živa. 

Sodišče v Bjelovaru je tri zdravnike, ki so obravnavali otroka, spoznalo krive neodgovornega zdravljenja. Sodba še ni pravnomočna, poroča 24sata.hr.

Deklica je umrla zaradi pešanja srčne mišice, ki ga zdravniki niso prepoznali. Med obravnavo niso pomislili, da bi razlog za težave s pljuči lahko tičal v težavah s srcem. Prav tako niso opravili dodatnih preiskav, ki bi to lahko pokazale. 

Zdravniki so jih večkrat odpravili z besedami, naj ne delajo panike. Deklica je umrla tri tedne po tem, ko so jo starši prvič pripeljali k zdravniku. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Pepe007 07:53 22.februar 2018.

    Sicer kruto, ampak otrok je umrl zaradi naravne genetske napake. Zdravniki niso bogovi. Nekaj najdejo, nekaj pa ne. Nekaj se da pozdraviti, mogoče tudi te težave s srcem, če bi jih našli, nekaj pa ne. Seveda pa je to skozi ...prikaži več oči staršev povsem druga zgodba. Ampak v bistvu so jo starši pospremili na ta svet s slabo gensko zasnovo.

  • Skipi 21:46 21.februar 2018.

    Niso opravili dodatnih preiskav, le na kaj me to spominja nov slovenski zakon o ukinjanju napotitev na preiskave. S to razliko da za take smrti pri nas ne bo šel nihče pred sodnika kaj šele v zapor.