Svet
13 ogledov

Molijo za 17-letno Claire

Arapahoe EPA
Dekle še kritičnem stanju.

Guverner ameriške zvezne države Kolorado John Hickenlooper je v nedeljo prosil Američane, naj molijo za 17-letno dijakinjo Claire Davis, ki jo je v petek na srednji šoli Arapahoe v predmestju Denverja Centennial ustrelil 18-letni sošolec, ki je s šibrovko v roki iskal učitelja, vendar ga ni našel in se je tik pred prihodom policije ubil.

Claire Davis ostaja v kritičnem stanju v bolnišnici v Littletonu, okoli 500 sošolcev pa je v nedeljo zanjo pripravilo bedenje in molitve ob svečah.

Medijska poročila so bila uvodoma precej zmedena, kot se to vedno zgodi v podobnih primerih. Davisova je stara 17 in ne 15 let, kot se je poročalo sprva. Prav tako je bila edina žrtev samomorilskega strelca, čeprav so uvodoma poročali o dveh žrtvah.

Karl Pierson naj bi hotel učitelja, ki je delal tudi kot knjižničar in mentor debatnega krožka. Učitelj ga je septembra kaznoval, vendar ni jasno, zakaj natančno.

Legalno kupil puško

Pierson je bil med sošolci znan kot vnet debater s trdnimi levimi političnimi stališči. V začetku meseca je v trgovini z orožjem povsem legalno kupil šibrovko, s katero se je v petek podal na "debato" z učiteljem, ki so ga drugi dijaki pravočasno opozorili na nevarnost in se je umaknil iz šole.

Claire Davis je bila naključna žrtev morilca, ki je bil razočaran, ker ni našel prave žrtve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.