Svet
26 ogledov

Molotovka na začasno prebivališče beguncev

Weissach im Tal EPA
Migrante, ki v Evropo bežijo v želji po boljšem in varnejšem življenju z mešanimi občutki sprejemajo tudi v Nemčiji, kjer so ponoči gasili požar na neki šoli, kjer so peščici migrantov uredili začasna prebivališča.

Na Spodnjem Saškem so v eni izmed osnovnih šol nocoj gasili požar, ki ga je sprožila odvržena molotovka. Šlo je za manjši požar, ki so ga pravočasno pogasili, tako da ni terjal niti poškodb na ljudeh niti ne prevelike materialne škode.

Predstavnik lokalne policijeje povedal, da je molotovko odvrgel neznanec ali skupina neznancev; odvrgli so jo skozi okno šolskega objekta. V sosednjem prostoru je spala begunka s tremi otroki, ki pa k sreči niso poškodovani. V šoli so uredili začasna bivališča za 30 prosilcev azila.

Nemčija je ena od evropskih držav, ki predstavljajo željeni končni cilj največjega dela beguncev iz Afrike, Azije in drža z območja Bližnjega vzhoda. V zadnjih dneh so v Nemčiji zabeležili več napadov na migrante in njihova začasna prebivališča; najhuje je bilo prejšnji konec tedna v mestu Heidenau, prav tako na Saškem, kjer so izbruhnili spopadi med policijo in skrajno desnimi protestniki, ki so nasprotovali begunskemu centru v kraju.

Tamkajšnje oblasti so za ta konec tedna - od danes popoldne do jutranjih ur ponedeljka - v izogib ponovitvi tovrstnih izgredov prepovedala vsa zborovanja. Danes popoldne je bil sicer v Heidenau predviden shod v znak dobrodošlice beguncem.

Komentarjev 4
  • MihaMB 08:42 29.avgust 2015.

    Sicer seveda ne podpiram, da zažigajo domove, ampak tebi Dragec očitno še ni jasno, da je v teku perfidna islamizacija Evrope. Ko ti bodo ti potrkali na vrata, ti bo mogoče jasno...

  • dragec 08:03 29.avgust 2015.

    Pomeni, da dejanje podpirate......????

  • kapibara 19:05 28.avgust 2015.

    Počelo je počelo... in to si lahko še zapoješ..