Svet
49 ogledov

Mont Blanc vzel še šest alpinistov

Mont Blancu so namerili kar 4810,90 metra nadmorske višine. Žurnal24 main
Na Mont Blancu našli tudi šestega mrtvega plezalca.

Skupina šestih plezalcev, ki se je nameravala povzpeti na 3902 metra visoki vrh Aiguille d'Argentiere, je bila pogrešana od torka. Takrat se je na območju razbesnelo neurje, alpinisti se niso več vrnili v bazo. Najprej so našli pet mrtvih plezalcev, za katere je bil usoden približno 250 metrov globok padec. Nekaj ur kasneje so v razpoki odkrili še truplo šeste žrtve.

Skupina štirih moških in ženske, starih med 27 in 45 let, se je na vrh podala v spremstvu izkušenega vodiča.

Na goro z otrokoma

V tej planinski sezoni so na Mont Blancu že zabeležili nekaj smrtnih žrtev, kar je med profesionalnimi vodiči razširilo strah. 2. avgusta so namreč našli dva mrtva Belgijca, šest plezalcev pa je umrlo med 15 in 30. julijem: dva sta bila Irca, dva Finca, ena oseba je bila iz Nemčije in ena iz Francije.


V začetku avgusta pa se je nek ameriški plezalec skušal povzpeti na goro skupaj s svojim devetletnim sinom in 11-letno hčerjo, a jih je zajel plaz. Družina je uspela ubežati brez poškodb, a posnetek incidenta na mestu, sicer znanem kot "koridor smrti", je pretresel ZDA.

Posnetek si lahko ogledate na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.