Svet
6 ogledov

Monti kaznovan zaradi Berlusconija

Monti in Berlusconi Reuters
Poslanci stranke nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija Ljudstvo svobode (PDL) so v parlamentu glasovali proti delu poročila o javni porabi, s čimer so premierja Maria Montija jasno opomnili, da brez njihove podpore ne more ostati na oblasti.

Poslanci so se s tem maščevali Montiju za njegove komentarje o Berlusconiju, ki jih je dal v pogovoru za Wall Street Journal.

Dejal je namreč, da bi morala Italija plačevati še precej višje obrestne mere, kot jih plačuje zdaj, če bi bila Berlusconijeva vlada še vedno na oblasti.

Čeprav je bilo poročilo vlade o javni porabi potrjeno brez težav, so iz PDL sporočili, da so proti manjšemu delu poročila glasovali, ker so želeli Montija opomniti, da brez njihove podpore ne more ostati na oblasti.

"To smo naredili namerno, da bi protestirali proti Montijevim komentarjem na račun Berlusconija. Izjavil je neverjetno neumne stvari in želeli smo poslati signal," je dejal član stranke Pietro Laffranco. Monti se je medtem v telefonskem pogovoru Berlusconiju že opravičil za svoje izjave, poroča Reuters.

Monti, ki je vodenje vlade od Berlusconija prevzel novembra 2011 na vrhuncu dolžniške krize, je med Italijani precej priljubljen, a je že večkrat zavrnil pozive, naj razmisli o tem, da bi se po koncu mandata prihodnje leto potegoval za nov mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.