Svet
10 ogledov

"Morali bi se udeležiti shoda v Parizu"

Obama EPA
Po tem, ko se je vsul plaz kritik na ameriškega predsednika Baracka Obamo, ker se ni udeležil shoda v Parizu, je tudi Bela hiša priznala napako.

"Morali bi poslati predstavnika," je danes v izjavi za javnost priznal tiskovni predstavnik Bele hiše Josh Earnest. Nadaljeval je, da se je sicer ameriški predsednik Barack Obama želel sam udeležiti shoda, a to ni bilo mogoče zaradi varnostnih razlogov.

Vsekakor pa to ne pomeni, da Združene države Amerike ne podpirajo ali pomagajo Franciji v zadnjem tednu, ko so jo pretresali teroristični napadi, je še povedal Earnest. "Nobenega dvoma ni, da Američani in ta uprava stoji za svojimi zavezniki v Franciji, ki se soočajo določene s to grožnjo"

Na nedeljskem shodu solidarnosti se je po vsej Franciji sicer zbralo več kot trije milijoni ljudi, vključno z okoli 40 političnimi predstavniki. Shoda sta se udeležila tudi premier Miro Cerar in zunanji minister Karl Erjavec

Komentarjev 1
  • mirko 22:37 12.januar 2015.

    Ni potrebno v Pariz, pripravite se rajši na svoj shod v ZDA. Kar seješ, to žanješ. Treba je zdravit vzroke, do sedaj ste čistili le simptome teh vzrokov.