Svet
16 ogledov

"Moril sem in rezal glave"

Nekdanji morilec pravi, da se je pokesal za svoje grehe, danes je zgleden kristj Žurnal24 main
Včasih sem imel tudi po več tarč na dan, hladno pripoveduje nekdanji mehiški poklicni morilec.

Umori so se začeli s telefonskim klicem, pogosto pa končali z obglavljenjem, je v intervjuju za Reuters povedal nekdanji policist, nato pa dolga leta plačani morilec.

Vojna golta življenja
Iz Mehike še posebej zadnje mesece vsakodnevno prihajajo vesti o umorih v povezavi z mamilarskimi tolpami. Žrtve so vsi, člani narkokartelov, policija, uradniki in naključni mimoidoči. Junij je eden najbolj krvavih mesecev nasploh. Od konca 2006 je v državi nasilne smrti umrlo že 25.000 ljudi, številni so bili mučeni, obglavljeni ali vrženi z mostov. Samo v zloglasnem obmejnem mestu Ciudad Juárez je v zadnjih dveh letih in pol umrlo 5.500 ljudi.

Pravi, da je prvega človeka ubil pri 17 letih, sedaj, ko je v poznih 30. in ima za sabo na stotine pobitih ljudi, pa ne zmore več in le še stežka nosi breme preteklosti, saj ga zasledujejo prizori obglavljenih žrtev.

"Največkrat se je začelo s telefonskim klicem, glas na drugi strani je povedal, kam naj pridem. V varni hiši sem našel orožje, tam se je sestala tudi celotna ekipa. Ogledali smo si fotografijo tarče, to je bil lahko policist, ki je dolgoval denar, tečni politik ali kdo drug, in počakali na signal. Nanj smo včasih čakali več dni,"
pripoveduje.

Žrtve je pokončal s strelom v zadnji del glave ali z rafalom v vrata avtomobila, v katerem so sedele. Njihovi poklicni varnostniki so bili velikokrat podkupljeni.

Klepetavi ostali brez glave
Če si je žrtev smrt zaslužila, ker je policiji povedala preveč, ji je odrezal glavo. Če je kradla denar in mamila, ji je odrezal roke, po naročilu je tudi razkosal truplo, pripoveduje Mehičan, ki je svoj videz skrival za temnimi očali.

"Nekoč so morilci prejeli po 12.000 evrov (15.000 dolarjev), pravi, danes pa so plačani le še za drobiž, saj je ljudi, ki so pripravljeni ubijati za denar, v izobilju," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.