Svet
54 ogledov

Morilcema pomagala inštruktorica šiviljstva

zapor Shutterstock
Zapornikoma, ki sta pred tednom dni pobegnila iz zapora na severu države New York in sta še vedno na begu, je pomagala inštruktorica šiviljstva v zaporu Joyce Mitchell, ki jima je posredovala prepovedane stvari.

Mitchellova je bila že v preteklosti v preiskavi zaradi domnevnega neprimernega razmerja s 34-letnim Davidom Sweatom, ki je pred tednom dni pobegnil iz zapora skupaj z 48-letnim Richardom Mattom.

Sweat je leta 2002 ubil šerifovega pomočnika, Matt pa leta 1997 ubil in razkosal svojega šefa, nato pa pobegnil v Mehiko, kjer je izvršil še en umor.

Sweat in Matt sta v zaporu Clinton v kraju Dannemora nedaleč od kanadske meje v državi New York postelji napolnila z oblekami, da bi tako zamotila paznike, in nato razrezala jekleno stene, porušila zid in odprla cev za paro, skozi katero sta pobegnila. Paznikom sta za seboj pustila listek z napisom, naj imajo lep dan.

Varilski mojstri pravijo, da sta morala imeti pobegla morilca pri sebi dobro orodje, ali pa jima je nekdo pomagal tudi z delom, ki sta ga opravila odlično. Sum je padel na Mitchellovo, ki zapornike uči šiviljstva, v zaporu pa dela tudi njen mož.

Nisu ju še našli

Tožilec Andrew Wylie pravi, da jima ona verjetno ni dala potrebnega orodja, vendar pa jima je dala druge prepovedane stvari, ki jih ni podrobno opisal. V zaporu je sicer prepovedano marsikaj, kar je na prostem vsakdanje. Na primer mobilni telefon ali obleka.

51-letna Mitchellova naj bi bila pripravljena, da ju z avtomobilom odpelje nekam daleč stran od zapora, vendar se to ni izšlo iz za zdaj še neznanih razlogov in dan po pobegu se je v soboto odpravila v bolnišnico z bolečinami v prsih.

Pobegla zapornika še vedno lovi najmanj 800 policistov, ki dobivajo številne prijave od ljudi, ki so ju domnevno videli. Iščejo ju v okolici zapora po gozdovih. Odgovora na vprašanje, kje sta dobila potrebno orodje za pobeg, pa še ni. Mitchellovo so medtem v petek preselili na drugo stran rešetk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.