Svet
3088 ogledov

Morilci v hišo, tragičen poskus pobega čez balkon

Italijanska policija Profimedia - fotografija je simbolična
Žrtev je morilcem sama odprla vrata.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, so morilci iz Neaplja ubili 51-letnega starega znanca policije Raffaela Cinqueja. Zgodilo se je v soboto ponoči, ko so v soseski Secondigliano oboroženi moški vstopili v njegovo hišo. 

Žrtev je pri poskusu pobega skočila ali padla čez balkon, ki je bil v drugem nadstropju. Zaenkrat mediji še nimajo podatkov, ali je žrtev umrla zaradi padca ali strelnih ran, saj so morilci večkrat streljali proti 51-letniku. 

51-letnik je bil stari znanec policije, bil je že obsojen za manjše tatvine in izsiljevanja, pred desetimi leti tudi za poskus umora. 

Streljali tudi na ulici

Kot poroča Il Messaggero, je žrtev morilcem sama odprla vrata, zato jih je najverjetneje poznala. V stanovanju so večkrat streljali na žrtev, ki je stekla na balkon.

Žrtev je stanovala v drugem nadstropju, zato je najverjetneje poskusila pobegniti s skokom čez balkon. Morilcev to ni ustavilo, saj so vsaj še dvakrat streljali na žrtev, ko je bila že na tleh na ulici. 

Žrtev povezujejo s kriminalno organizacijo Contini, a je bil po prvih podatkih eden od manj pomembnih členov organizacije.

V Neaplju so bili v zadnjem času priča več krvavim dogodkom, med njimi najbolj odmeva januarsko streljanje na ulicah Neaplja, kjer je bilo izstreljenih več kot 80 strelov. V streljanju sta bila ranjena 18-letnik in mimoidoča 68-letna ženska. Ranjen 18-letnik Giuseppe Nicola Moffa je bil kasneje aretiran, saj je bil avtor krvavega napada, ki se je zgodil 11. decembra. V tedanjem napadu sta bila poškodovana nekdanji igralec Ciro Vecchione in njegovo dekle. Po pravih podatkih sicer umor Raffaela Cinqueja ni povezan z omenjenimi napadi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 10:06 22.januar 2024.

    pri nas pa barabe ujčkajo

  • Pepe007 09:56 22.januar 2024.

    "ko so v soseski Secondigliano oboroženi moški vstopili v njegovo hišo. " Torej so s preiskavo dogodka že zelo daleč, ker vedo, da so bili napadalci moški?

  • Idioti 09:52 22.januar 2024.

    Eden manj a ni to lepo !